Vláčné domácí housky (říjen)

Napsal zuzana (») 29. 9. 2010 v kategorii Rok s Apetitem, přečteno: 2758×
p1070862.jpg

Dobré ráno s domácím pečivem.

Upéct si vlastní pečivo, ať chleba, rohlíky nebo housky, je krásná práce. Nebojíte-li se kynutého těsta, určitě se za chmurných dní pusťte do pečení.

V receptu mi připadalo zvláštní použití polohrubé mouky, znám recepty spíše z hladké, ale předpis velel jasně. Těsto jsem překvapivě vypracovala snadno a do hladka.

Testo Vykynuto

Z půlky těsta jsem upletla housky, z půlky vyválela rohlíčky, které jsem plnila škvarky z anglické slaniny.

P1070852 P1070850

Výsledkem je výborně vypadající pečivo, které je ale suché (i další dny v igelitu). Nevím proč. Možná se peklo moc pomalu (recept doporučuje 170°C, a to jsem dodržela), možná to bylo těstem nevím. Možná jsem ho mohla ještě před pečením pomazat místo bílku olejem nebo výpekem ze slaniny, kterým byl vymazaný plech. Každopádně i tak je milé, natřít si máslem vlastnoručně upečenou housku. Budu však pátrat po jiném receptu.

P1070859

Hodnocení:
Za suchost, i když nevím, zda za to může recept nebo já, recept nedoporučuji
2 kafíčka ze šesti
smilesmile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Jana z IP 188.175.222.*** | 17.10.2016 14:02
Křupavé houstičky my rádi. Když je ještě zapečete jako sendviče, moc si pochutnáte. Sendvičovač Sencor je super smile sendvicovac3v1.cz/
Karfigolka z IP 2a00:1028:83ca:*** | 20.5.2015 09:02
Miluji houstičky čerstvě vytažené z trouby. Většinou se snědí, než se stačí uskladnit do igelitového sáčku. Co se týče obalové techniky, našla jsem experty www.ebal.cz/


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel tři a nula