Dobré ráno s domácím pečivem.
Upéct si vlastní pečivo, ať chleba, rohlíky nebo housky, je krásná práce. Nebojíte-li se kynutého těsta, určitě se za chmurných dní pusťte do pečení.
V receptu mi připadalo zvláštní použití polohrubé mouky, znám recepty spíše z hladké, ale předpis velel jasně. Těsto jsem překvapivě vypracovala snadno a do hladka.
Z půlky těsta jsem upletla housky, z půlky vyválela rohlíčky, které jsem plnila škvarky z anglické slaniny.
Výsledkem je výborně vypadající pečivo, které je ale suché (i další dny v igelitu). Nevím proč. Možná se peklo moc pomalu (recept doporučuje 170°C, a to jsem dodržela), možná to bylo těstem nevím. Možná jsem ho mohla ještě před pečením pomazat místo bílku olejem nebo výpekem ze slaniny, kterým byl vymazaný plech. Každopádně i tak je milé, natřít si máslem vlastnoručně upečenou housku. Budu však pátrat po jiném receptu.
Hodnocení:
Za suchost, i když nevím, zda za to může recept nebo já, recept nedoporučuji
2 kafíčka ze šesti