Vykašlete se na "helmansky"!
Domácí vajíčka, spící dítě a nuda v pošmourném počasí mě přiměly vyzkoušet výrobu domácí majonézy. Použila jsem tento recept http://www.apetitonline.cz/recepty/5390-domaci-majoneza.html. Postup se v textu a ve videoreceptu liší, věřila jsem raději videu (přecejen, úspěšný výsledek ve videu nepředpokládá úspěšný výsledek psaného textu).
Připravovala jsem jen z jednoho menšího žloutku a olej přilévala, dokud nebylo hotovo. Bohužel jsem se nějak zasekla na tom olivovém, takže výsledkem je velmi silná olivová chuť. Do tatarky by se tato majonéza asi nehodila, ale jako dresink k salátu bude vynikající (já ji použiji na celerový salát).
Majonéza po 4 minutách přilévání a šlehání
Po 9 minutách nijak příšerného šlehání (dokonce si můžete i odpočinout! ) majonéza nestéká z metly a je hotová.
Stačí dochutit citronem, solí a případně pepřem a hořčicí. Já bych možná dala přednost klasickému octu, přecejen jsme zde zvyklejší na ostřejší chuť majonéz. Ale to už je na vás. Příprava domácí majonézy je rychlá a snadná, víte, co jíte, a dochucovat můžete na milion způsobů.