Máme rádi vinnou klobásu, tak jsem uvítala neotřelou kombinaci.
Popravdě - vinná klobása s těstovinami je velmi neobvyklá chuť a ne každému může sednout. Po pár soustech ale přestanete myslet na brambory a zachutná vám to. V původním receptu je brokolice, tu jsem neměla, nahradila jsem ji mrkví, petrželí a rajčaty a myslím, že je to jedno, jakou zeleninu použijete. Příjemné je požití fenyklových semínek a chilli.
Co mě ale naprosto uchvátilo: z vinné klobásy lze opravdu jednoduše vymačkávat kuličky velikosti oloupaného vlašského ořechu, které při smažení drží pohromadě, nerozpatlávají se a dobře se opečou .
I kdybych už nikdy nevařila vinnou klobásu zrovna s těstovinami, určitě ji ještě někdy uvařím ve formě "švédských kuliček". Což mě přivádí na myšlenku, že na tento způsob (s brambory a smetanovou omáčkou s brusinkami) by to taky bylo výborné.
Hodnocení:
Kombinace nezvyklá, ale dobrá. Kuličky super.
5 kafíček ze šesti