Těstoviny s vinnou klobásou (leden)

Napsal zuzana (») 21. 1. 2011 v kategorii Rok s Apetitem, přečteno: 3930×
p1090360.jpg

Máme rádi vinnou klobásu, tak jsem uvítala neotřelou kombinaci.

Popravdě - vinná klobása s těstovinami je velmi neobvyklá chuť a ne každému může sednout. Po pár soustech ale přestanete myslet na brambory a zachutná vám to. V původním receptu je brokolice, tu jsem neměla, nahradila jsem ji mrkví, petrželí a rajčaty a myslím, že je to jedno, jakou zeleninu použijete. Příjemné je požití fenyklových semínek a chilli.

P1090359

Co mě ale naprosto uchvátilo: z vinné klobásy lze opravdu jednoduše vymačkávat kuličky velikosti oloupaného vlašského ořechu, které při smažení drží pohromadě, nerozpatlávají se a dobře se opečou smile.

I kdybych už nikdy nevařila vinnou klobásu zrovna s těstovinami, určitě ji ještě někdy uvařím ve formě "švédských kuliček". Což mě přivádí na myšlenku, že na tento způsob (s brambory a smetanovou omáčkou s brusinkami) by to taky bylo výborné.

Hodnocení:
Kombinace nezvyklá, ale dobrá. Kuličky super.
5 kafíček ze šesti
smilesmilesmilesmilesmile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel sedm a dvě