Milujeme thajskou kuchyni pro čerstvost surovin, jemnou pálivost a bylinky. Žádné směsi deseti koření jako v Indii či Číně.
Pad Thai je jedno z nejznámějších thajských jídel - smažené ploché rýžové nudle s tofu, kešu, bambusovými výhonky, chilli, limetkou, čerstvým koriandrem a např. krevetami (kreveta = kung). Skvělá nakyslá a pálivá chuť se svěžími bylinkami. Máte-li rádi thajská jídla, určitě investujte do dobré sojové omáčky (nejlépe vyrobené v Thajsku), rybí omáčky (Fish sauce), tamarindové pasty
V Apetitu je recept poněkud přeplácaný, řekla bych (kuře, tofu, sušené krevety), ale jinak fajn. U wokových jídel je fajn, že většinou strávíte nejvíc času krájením a přípravou surovin, ale pak už vše jen naházíte do pánve a za pár minut máte šťavnaté a aromatické jídlo. Čili, lze se připravit předem
Protože fotka mého jídla nevypadá moc vábně, dávám jako úvodní staženou z netu.
Hodnocení:
Nepovažuji jídlo za snadné, jak je uvedeno, a mám raději jen s tofu nebo krevetami, tofu+kuře+vejce už je na mě moc bílkovin.
5 kafíček ze šesti