Mramorová buchta

Napsal zuzana (») 2. 4. 2013 v kategorii Rok s Apetitem, přečteno: 2275×
5944.jpg

Brownies s tvarohovou vložkou. Čokoládově delikátní.

Hutný čokozáklad osvěžený tvarohovým přelivem. Stačí malý kousek k čaji nebo kávě.

Ve vodní lázni rozpustíme 250g tmavé čokolády a 60g másla. Po vychladnutí přidáme 100g cukru, 2 vejce, vanilku a nakonec vmícháme 80g hladké mouky.

Hmotu rozetřeme do malého pekáčku (25x25 cm) vyloženém pečícím papírem.

1 tvaroh, 50g cukru, 1 vejce, 2 lžíce citronové nebo pomerančové kůry a 3 lžíce citr. nebo pomer. šťávy, 1 lžičku škrobu rozšleháme do hladké hmoty. Tu pak poklademe na čokozáklad a lehce lžící promícháme, aby vzniklo mramorování.

Pečeme až hodinu při 160°C, dokud povrch nezezlátne a buchta neztuhne. 

Uchovávejte v alobalu.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel devět a tři