Moje vzpomínka z dětství. Na vyváženou stravu se nehrálo...
Pro dvě osoby potřebujete:
2 krajíčky staršího chleba (Šumava apod.)
2 vejce
olej na smažení
hořčici
půlku cibule
mletou sladkou papriku
sůl
Nejprve na oleji opečte klasické topinky z chleba. Poté připravte z vajec volská oka (vejce rozklepněte na pánev tak, aby se žloutek neroztekl a pomalu opékejte, dokud není bílek hotový, ale žloutek ještě "třesoucí se"). Máte-li velkou pánev nebo děláte-li jen jednu porci, můžete smažit zároveň. S dietní verzí tohoto pokrmu nepočítejte, vše musí být dobře nasáklé olejem .
Opečené topinky potřete plnotučnou hořčicí, dejte na každou jedno vejce, posypte nakrájenou cibulí, paprikou a osolte.
Dobrou smaženou chuť!