Vébrovské topinky

Napsal zuzana (») 17. 1. 2011 v kategorii Další vaření, přečteno: 1855×
p1090310.jpg

Moje vzpomínka z dětství. Na vyváženou stravu se nehrálo...

Pro dvě osoby potřebujete:

2 krajíčky staršího chleba (Šumava apod.)
2 vejce
olej na smažení
hořčici
půlku cibule
mletou sladkou papriku 
sůl

Nejprve na oleji opečte klasické topinky z chleba. Poté připravte z vajec volská oka (vejce rozklepněte na pánev tak, aby se žloutek neroztekl a pomalu opékejte, dokud není bílek hotový, ale žloutek ještě "třesoucí se"). Máte-li velkou pánev nebo děláte-li jen jednu porci, můžete smažit zároveň. S dietní verzí tohoto pokrmu nepočítejte, vše musí být dobře nasáklé olejem smile .

P1090303

Opečené topinky potřete plnotučnou hořčicí, dejte na každou jedno vejce, posypte nakrájenou cibulí, paprikou a osolte.

Dobrou smaženou chuť!

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel nula a jedna