Ledvinky nejsou příliš oblíbeným jídlem, kdo si je však oblíbil, možná má už dost "ledvinkových gulášů" a ocení změnu. Na internetu jsem našla velké množství zajímavých receptů, ve světě budou ledvinky určitě oblíbenějším masem než u nás.
Dnes tedy ledvinky á la Stroganoff.
Ingredience:
1 - 1,5 vepřové ledviny na osobu
cibule
žampiony
mletá sladká paprika
kysaná smetana
dobrá, klidně pálivější hořčice
sůl, pepř
Kamenem úrazu je čištění ledvinek, pokud nemáte praxi. Ale nebojte, není to nic složitého a výzva v kuchyni je výzva v kuchyni . Vezměte si menší ostrý a špičatý nůž. Ledvinky podélně rozřízněte. Všechno, co je bílé, je třeab vyříznout. Ledvina by rozhodně neměla nijak zapáchat a měla by mít svěží barvu jako na obrázku. Jakmile se vám nebude zdát, u vnitřností neriskujte a raději ji vyhoďte.
Ledvinky nakrájejte na nudličky a opečte na zesklovatělé cibulce. Podlijte horkým vývarem nebo vodou, přidejte žampiony nakrájené na plátky, papriku, sůl, pepř a duste asi 15-20 minut. Na závěr přidáme smetanu a dochutíme hořčicí. Zdobíme zelenou petrželkou.
Někdo dává do Stroganoffa i nastrouhanou kyselou okurku, ale já myslím, že to už příliš zavání znojemskou a okurku nedávám. Jak zní opravdu původní recept, nevím