DM chleba

Napsal zuzana (») 3. 12. 2010 v kategorii Další vaření, přečteno: 2955×
p1080569.jpg

Použití sušeného kvásku z DM drogerie.

Upekla jsem chleba přesně podle návodu na obalu sušeného kvásku, použila jsem i chlebové koření z DM. Trošku zvláštně se zde používá kvásek i droždí. Přes to všechno, po prvním zadělání mi těsto skoro nevykynulo, po druhém hnětení už trochu vzešlo. Nicméně zřejmě to bylo pořád málo. Chleba byl chuťově výborný (koření je super!), ale konzistencí připomínal... no, nepřítele bych jím dozajista umlátila k smrti smile

Já už prostě nevím, kde je chyba.

Takže se nemůžu dočkat pekárny, kterou nám možná přinese Ježíšek! Ta prý uhněte a upeče úplně sama a dokonale smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Míša z IP 193.179.44.*** | 12.12.2010 21:04
ahoj Zuzko, peču domácí chleba už několik let. zpočátku teda se stejnými úspěchy (či neúspěchy) jako Tysmile. Nicméně v poslední době jsem našla výbornou vychytávku, se kterou se pečení stalo hračkou i bez pekárny. Docela bych Tě od ní (té pekárny, ne vychytávkysmile) totiž chtěla odradit. Chléb z pekárny je jako francouzské pečivo, nadýchané a bez kůrky, protože pekárna rozvádí teplo odspodu po okrajích a nahoře se kůrka nemá z čeho udělat. Pokud můžeš tak vytrvej a zůstaň u klasické trouby, která je k tomu k nezaplacení.
Já tedy zatím peču chléb stále z droždí nicméně na jeden "bochník" (peču v hranaté dóze na moskevský chléb) mi stačí třetina kostky. Mám sušený kvásek koupený momentálně ve zdravé výživě, který se chystám "rozjet" na další chléb v pořadí (ten poslední jsem upekla dnes). Vždy jsem těsto různě hnětla - všude se píše, jak moooc je to důležitésmile, nechala kynout a pak zase hnětla, ale výsledek byl zdrcující. Chuť relativně dobrá, ale málo vykynuto a chléb byl pokaždé jakoby "křesný" (nevím jak jinak to popsat).
Peču z vlastní různorodé směsi celozrnné mouky dle stavu domácích zásob, takže chuťově jde vždy o originál (nám doufám Ježíšek přinese mlýnek na obilí, takže mouka se stane čerstvou domácí, na což se moooc těším zase já).
Kdybys chtěla, napíšu Ti celý recept.
Ale teď ta finta. smile Nechám si vzejít "kvásek" z droždí, všechny suroviny pouze smíchám v misce a okamžitě přendávám těsto do formy. kde pak jen nechám nakynout na objem tzv. "jednou tolik" a pak hned šup s ním do trouby cca na 220. Až se těsto na povrchu zatáhne, tak potřu vodou a ztlumím troubu na 200 a nechávám dopéct. Přesné časy nevím, protože to dělám jen tak od oka a zkouším chléb uvnitř klasicky špejlí (lepí/nelepí)...
Jinak držím palce a škoda, že Ahmedárna šla momentálně do kytek....smile
Míša
zuzana | 14.12.2010 08:40
Ahoj Míšo, známe se? smile
Díky moc za cenné rady, ale já se na pekárnu těším. Ale určitě se pokusím vymyslet chleba v pekárně z kvásku, protože z droždí to prostě není chleba. Už mi tady okorá jeden odložený kvásek už dlouho, takže to bude první, co v pekárně zkusíme. smile a taky se těším na ciabatty! smile
Míša z IP 193.179.44.*** | 20.12.2010 17:41
Ahoj Zuzko,
tak (bohužel) se neznámesmile (jak taky, když bydlím na druhé straně republikysmile). Tak včera proběhlo první pečení chleba z kvásku. Chuť je, jak říkáš, super smile, konzistence taky ušla. Jinak se omlouvám, že Ti tykámsmile. Přeji hodně zdaru....
zuzana | 4.1.2011 23:30
Míšo, tykání je v pohodě, já se jenom ptám, kdybys byla nějaká známá mé známé či něco podobně nebo jestli jsi tu náhodou smile
Děkuju za tvé příspěvky, jsem ráda, že mě někdo čte a ne jen s nechutí prokleje své kliknutí smile
zuzana | 4.1.2011 23:32
a kdyby něco, tak mi můžeš psát i na email muvee@seznam.cz smile


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a jedenáct