Zelňačka

Napsal zuzana (») 30. 3. 2011 v kategorii Další vaření, přečteno: 5109×
p1090830.jpg

Sečetla jsem zbytky v ledničce a k večeři mi z toho vyšla rychlá (maďarská) zelňačka. Dávkování dle oka a chuti :-)

Maďarská zelňačka je červená mletou paprikou, pikantní kysaným zelím a klobáskou, ta druhá, je naopak bílá, většinou připravovaná ze sterilovaného zelí a určitě se smetanou. My máme raději tu červenou, dá se do ní dát i uzené maso, popř. zbytky třeba pečeného vepřového nebo hovězího.

Ingredience (4 porce):
půl sáčku kysaného zelí, tedy 250 g nebo i více
4 brambory
cibule
1,5 ks dobré klobásy dle obliby
lžička mleté papriky sladké
lžička papriky pálivé 
kmín
sůl

Vzhledem k tomu, že mám v polévce ráda klobásu i cibulku opečené a ne vařené, opékám cibuli na proužky a klobásu na půlkolečka na pánvi a mezitím vařím v osolené vodě s trochou kmínu brambory na kostičky. Jsou-li brambory téměř uvařené, přidám kysané zelí, mleté papriky a dle chuti přiliju nálev ze zelí. Minutu, dvě povařím a přimíchám cibuli s klobásou. Lze také zahustit jíškou, pokud někomu vadí vodová konzistence.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel pět a čtyři